Porodični ljekar

Ako niste odabrali svog porodičnog ljekara, potrebno je da to što prije uradite.

Zakazivanje pregleda

Sistem rada porodične medicine je zakazivanje pregleda. Pozovite svoj tim da zakažite termin pregleda.

blog image

Prevencija ili preventiva je spriječavanje neke bolesti ili pojave koja ostavlja posljedice po neke osobe ili grupe.

Prevencija dijabetesa

Prevencija bolesti bubrega

Prevencija karcinoma prostate

Rano otkrivanje karcinoma dojke

blog image

Pregled javnih nabavki Doma zdravlja

Pedijatrijska ambulanta

U pedijatrijskoj ambulanti pruža se zdravstvena zaštita djece do šest godina koja podrazumjeva aktivan zdravstveni nadzor novorođenčadi, dojenčadi, djece od prve do šeste godine, sistematske i kontrolne preglede u savjetovalištu, kontinuiranu imunizaciju sa revakcinacijom, sistematske preglede djece prije upisivanja u obdaništa, ambulantnu dijagnostiku i liječenje.

Služba radi na prevenciji zaraznih i nezaraznih bolesti, a djeca oboljela od zaraznih i hroničnih bolesti imaju poseban tretman. Služba sarađuje sa timovima porodične medicine, dijagnostičkim službama i drugim zdravstvenim ustanovama.

U pedijatrijskoj ambulanti obavljaju se konsultativni pregledi djece starije od šest godina na zahtjev doktora porodične medicine.

Izbor pedijatra deo je procesa reforme primarne zdravstvene zaštite u našoj zemlji. Proces registracije pacijenata kod izabranog pedijatra pokrenuo je Fond zdravstvenog osiguranja RS.

Svaki roditelj ima priliku da izabere ljekara koji će voditi brigu o njegovom mališanu. Izabrani pedijatar vodiće računa o vašem djetetu, biće upućen u njegovo zdravstveno stanje, bolesti, biće uvek tu kad zatreba.

U domu zdravlja, u pedijatrijskoj ambulanti, Vama su na raspolaganju slijedeći pedijatri koje možete da birate:

Babić dr Jelena, spec. pedijatar

Vojnović Lončar dr Slavica, spec. pedijatar